Home > Waarop Moet Ik Letten Bij De Aankoop Van Een Bureaustoel

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een bureaustoel?

U bent op zoek naar een bureaustoel. Maar waar moet u op letten?

Laat me u een klein beetje op weg helpen.
Ik zal wat algemene punten uitleggen waar u op moet letten en ook wat verder ingaan op de bureaustoelen die wij, BenS Kantoormeubelen, u kunnen aanbieden.
Ten eerste is belangrijk waar u de bureaustoel voor wilt gebruiken. Is dit om s ’avonds een uurtje achter de computer te kruipen of wilt u de bureaustoel gebruiken om thuis of op kantoor te werken. Als u uren achter elkaar gebruik moet maken van een bureaustoel, dan zijn de instel mogelijkheden nog belangrijker dan bij kort gebruik.

Al onze bureaustoelen zijn ergonomisch gevormd en gemaakt van de beste materialen.

Hierdoor bieden ook de economische modellen een uitstekende ondersteuning. Voor langdurig gebruik komen eerder de modellen in aanmerking die voldoen aan het ARBO – NEN-1335 keurmerk. Verder is het belangrijk om te kijken welk model voor uw postuur geschikt is.
De meeste bureaustoelen zijn gemaakt voor personen tussen de 162 en 183 cm. Bent u korter of langer dan moet u wat verder zoeken naar bureaustoelen die daar op inspelen. Dan is een bureaustoel die hoger of lager kan belangrijk, maar net zo belangrijk is de zitdiepte en de ruimte tussen de armleuningen.

De zit houding:

Hierbij is de hoogte van de zitting belangrijk.
Aangeraden wordt om de bureaustoel zo in te stellen dat de knieën een hoek maken van net iets meer dan 90 graden. De voeten moeten dan plat op de vloer staan. Dan wordt de bloedstroom zo min mogelijk belemmerd.
Het blijft trouwens altijd belangrijk om regelmatig even op te staan en te bewegen. Het is goed om je dit aan te wennen. In samenhang met de zithoogte, is de hoogte van de tafel of bureau waar u aan werkt ook belangrijk.
Volgends de ARBO wet moet een bureau in hoogte verstelbaar zijn om voor iedereen geschikt te zijn.

In de thuis situatie is dit vaak niet mogelijk. Als u de correcte zithoogte instelt, is het misschien zo dat de tafel te hoog is.  Dan moet u overwegen om de bureaustoel hoger te zetten en gebruik te maken van een voetensteun.

Armleuningen:

De armleuningen, moet u instellen op ellenboog hoogte, waarbij u de schouders ontspannen heeft. De hoogte van het bureau moet dan op dezelfde hoogte staan als de armleuningen. Bij de bureaustoelen met meer instel mogelijkheden, kunt u dan nog de armleuningen naar voren en achteren bewegen, draaien en/of naar binnen of buiten zetten.
Als u op de bureaustoel zit moet u op de zitting, zover naar achteren schuiven dat u de rugleuning raakt. Tussen de zitting en uw knieholte moet ongeveer een gebalde vuist passen. De bureaustoelen met meer instel mogelijkheden hebben vaak een verstelbare zitting, die je naar voren en achteren kunt schuiven om zo voldoende ondersteuning te hebben zonder dat de bloedstroom wordt gehinderd.

Rugleuning:

De beste stand voor de rugleuning is de actieve stand, dus rechtop. Alle bureaustoelen kunnen in die stand worden vastgezet. Bij de echte bureaustoelen is dit precies uitgemeten, zodat de zithouding optimaal is voor het lichaam.
Bij de wat meer populaire “bureaustoelen” kan dit nog wel eens afwijken.
Al onze bureaustoelen hebben deze optimale stand. Daarnaast bieden ze ook over de gehele rug de juiste ondersteuning.
Eigenlijk hoeft een lende steun niet noodzakelijk te zijn, maar bij veel modellen wordt dit aangeboden. Een lende steun heeft als doel om ervoor te zorgen dat de bekken niet naar achteren kantelt. Hij moet dus steun geven aan de bovenkant van de bekken en niet, zoals algemeen wordt gedacht in de holte van de rug. Als de lende steun daar te strak wordt ingesteld kan dit op den duur zelfs voor een hele verkeerde zithouding leiden. De rugleuning kan naast de actieve stand ook los worden gezet en dan handmatig of automatisch kan de tegendruk worden ingesteld, dus de kracht die nodig is om de rugleuning naar achteren te duwen. Dit is lekker als u bv een filmpje bekijkt of een telefoongesprek voert. Bij de wat duurdere modellen kan de rugleuning ook nog in meerdere standen worden vastgezet.

De hoofdsteun:

Er zijn verschillende modellen die gekocht kunnen worden met een hoofdsteun. Hou er rekening mee dat veel hoofdsteunen voor de wat langere personen vaak niet hoog genoeg komen en dan een neksteun worden of zelfs maar tussen de schouderbladen komen. Kijk dus even goed wat de aanbevolen maximaal aanbevolen lengte is voor het gebruik van een hoofdsteun. Het is trouwens niet de bedoeling dat u zo gaat zitten werken dat u de hoofdsteun voelt. Deze is er alleen voor, dat als u achterover leunt om bv een filmpje te kijken op de computer, te telefoneren of diep na te denken met de ogen dicht.
Wat niet direct met de instelling van de bureaustoel te maken heeft, maar wel belangrijk is, is de hoogte van de computer monitor. Als u actief rechtop zit dan moet de bovenrand van het scherm op ooghoogte zijn gezet.
Nu nog even iets meer gericht op de modellen van BenS Kantoormeubelen.
De bureaustoelen met een Ergo of Synchro mechaniek hebben allemaal het ARBO – NEN-1335 keurmerk.
Wij bieden een heel ruim assortiment van kwaliteitsbureaustoelen. Deze worden aangegeven door een model nummer dat begint met een 8 voor de bureaustoelen met een mesh rug en een 9 voor een stoffen rug. De 2 cijfers daarna geven het model nummer aan. Daarna komen een aantal letters zoals Eco, Bsc, Ergo of Synchro. Dit geeft aan van wat voor soort mechaniek gebruik wordt gemaakt.

 

Eco is een wat simpeler mechaniek, waarbij de rug vastgezet kan worden in de actieve, rechtopstaande stand of los gezet kan worden, zodat hij achterover kan kantelen. Ook kan de weerstand bij het kantelen handmatig worden ingesteld.
Het Bsc mechaniek kan in meerdere standen worden vastgezet of los.
Het Ergo mechaniek kan ook in meerdere standen worden vastgezet en heeft ook nog een zitdiepte verstelling.
Het Synchro mechaniek is het meest luxe mechaniek, ook met meerdere standen voor de rugleuning, zitdiepte verstelling en de tegendruk bij het achterover leunen wordt automatisch