Wanneer moet u een bureaustoel vervangen?

Er is geen vast antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren afhankelijk, zoals uiterlijk en gevoel, hoe comfortabel is de stoel, zijn de kussens nog goed, eventuele zichtbare tekenen van schade en uw eigen intuïtie. Hieronder gaan we in op alle onderdelen, maar ook voorzien we u van wat informatie rondom de levensduur van een bureaustoel of een bureaustoel die aan de arbowet voldoet, hoe u uw bureaustoel kunt onderhouden en demonteren. 

Bureaustoel vervangen bij rugklachten

Uiterlijk en Gevoel

Uiterlijk en esthetische overwegingen zijn essentieel voor de meeste organisaties. Een versleten bureaustoel kan afschrikken in de ogen van een potentiële klant, vooral als ze erop moeten zitten. U kunt dergelijke stoelen naar een achterkamer verbannen, maar het zou een bron van ongemak zijn voor wie ze ook gebruikt. Daarom is het verstandiger om ze te vervangen in plaats van ze uit het zicht te plaatsen. 

Oncomfortabel

Een zeker teken dat uw bureaustoel aan vervanging toe is, is als hij na een paar uur van uw werkdag oncomfortabel begint te worden en u minder relaxed kunt werken. Enkele kleine aanpassingen kunnen het probleem helpen oplossen. Maar het knoeien met een verstelbare hendel is contraproductief, vooral als u na enkele minuten nog steeds ongemak ervaart.

Het zou kunnen zijn dat uw lichaam nu een betere ondersteuning moet hebben dan vroeger. Betere instelmogelijkheden zijn misschien nodig.  Wat de situatie ook is, dit is een teken dat de beste dagen van uw bureaustoel voorbij zijn, en het is misschien tijd om afscheid te nemen. 

Versleten Kussens

Bekleding is een essentieel aspect van comfort en ondersteuning. De kussens op de rugleuning, zitting en armleuning worden belast door urenlang gebruik. Platgedrukte of versleten kussens veroorzaken veel spanning in de bovenbenen, onderarm en rugspieren.

Zulke spanning kan leiden tot ernstige spierpijn, dus het is verstandig om op zoek te gaan naar een nieuwe ergonomische bureaustoel als u het gevoel krijgt dat u op een stapel stenen zit.

Zichtbare Tekenen van Schade

Telkens wanneer iets stukgaat, is het natuurlijk om u af te vragen: “Moet ik het vervangen?” Natuurlijk kunt u blijven proberen kleine reparaties uit te voeren. Maar het kan leiden tot onbevredigende resultaten. 

Je Intuïtie

Het loont om op uw gevoel te vertrouwen. Als uw lichaam u vertelt dat uw stoel niet langer geschikt voor u is, vecht er dan niet tegen; omarm uw intuïtie en zoek naar iets nieuws. Zowel versleten stoelen als gloednieuwe bureaustoelen kunnen dergelijke problemen veroorzaken. Overweeg uw bureaustoel te vervangen als hij na meerdere aanpassingen nog steeds oncomfortabel is.

Wat is de levensduur van een bureaustoel?

De levensduur van een bureaustoel kan variëren, maar over het algemeen wordt aangenomen dat een goede bureaustoel 5 tot 10 jaar meegaat. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, het gebruik en onderhoud van de stoel. Het regelmatig onderhouden en schoonmaken van de stoel kan de levensduur verlengen. 

Wat is de levensduur van een Arbowet bureaustoel?

De levensduur van een bureaustoel die voldoet aan de Arbowet kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de kwaliteit van de stoel en het onderhoud ervan. Over het algemeen wordt aangeraden om bureaustoelen na ongeveer 6 tot 8 jaar te vervangen.

Volgens de Arbowet moet een werkgever, de werknemer een zodanige werkomgeving bieden dat deze zijn werkzaamheden zo kan doen, zodat het geen nadelige invloed mag hebben op de gezondheid. Voor een bureaustoel betekent dit dat de werkgever een bureaustoel beschikbaar moet stellen die aan een aantal hoge eisen moet voldoen, voor wat betreft kwaliteit, veiligheid en instelbaarheid. 

Hoe onderhoud je een bureaustoel?

Het onderhouden van een bureaustoel zorgt ervoor dat de bureaustoel langer mooi blijft en goed blijft functioneren. Dit houdt in dat de bureaustoel regelmatig meegenomen wordt in de wekelijkse schoonmaak.

Daarnaast kunnen er een aantal zaken periodiek worden meegenomen, zoals het schoonmaken van de wieltjes, voorkomen dat de bureaustoel gaat kraken en een (gestoffeerde) bureaustoel opfrissen.

Hoe demonteer je een bureaustoel?

Het demonteren van een bureaustoel kan best een uitdaging zijn. In mijn ervaring ondervinden vooral veel mensen problemen met het vervangen of demonteren van de gasveer. Wieltjes kunt u er over het algemeen vrij gemakkelijk uittrekken. De armleuningen zitten daarentegen vaak vast met een aantal bouten, waar dus gereedschap voor nodig is.

Is uw bureaustoel aan vervanging toe?

Koop dan een Bens bureaustoel! Zo bent u verzekerd van jarenlange kwaliteit en geniet u zonder problemen. Of u nu thuis wilt werken, of een goede kantoorstoel nodig hebt, we helpen u graag!

Weet u niet zo goed welke bureaustoel het geschiktst is voor uw situatie? Onze online keuzetool helpt u gratis en vrijblijvend met het maken van een goede keuze!

Contact opnemen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave

Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Uiterlijk en Gevoel [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Oncomfortabel [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Versleten Kussens [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Zichtbare Tekenen van Schade [sub_toc] => Array ( ) ) [4] => Array ( [id] => [text] => Je Intuïtie [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Wat is de levensduur van een bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat is de levensduur van een Arbowet bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Hoe onderhoud je een bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Hoe demonteer je een bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) [5] => Array ( [id] => [text] => Is uw bureaustoel aan vervanging toe? [sub_toc] => Array ( ) ) )

Contact opnemen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde producten