Welke materialen worden er gebruikt bij een bureaustoel en welke past bij mijn situatie?

Materialen verwijzen naar de verschillende stoffen, metalen en kunststoffen die worden gebruikt bij de vervaardiging van bureaustoelen. Deze materialen bepalen de kwaliteit, duurzaamheid en comfort van de stoel. Bij het kiezen van een bureaustoel is het belangrijk om aandacht te besteden aan de gebruikte materialen, zoals de bekleding die bestand moet zijn tegen slijtage en comfortabel moet aanvoelen, het stevige metaal dat gebruikt wordt voor het mechaniek en het voetenkruis, en de wieltjes die soepel moeten bewegen en de vloer niet beschadigen.

De juiste materiaalkeuze draagt bij aan een ergonomische, comfortabele en duurzame bureaustoel ervaring. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen en de aan te raden gebruikssituatie bij bureaustoelen van hout, stof, mesh, leer en kunstleer.

Vervolgens gaan we in op de mogelijke vragen rondom aspecten waar u op kunt letten bij het uitkiezen van een nieuwe bureaustoel, de gezondheidsvoordelen van een goede bureaustoel en hoe u de bureaustoel zo instelt dat u die gezondheidsvoordelen ook zelf kunt ervaren.

Bureaustoelen met verschillende materialen

Houten bureaustoelen

Houten bureaustoelen hebben een klassieke uitstraling en passen goed bij traditionele of vintage kantooromgevingen. Hoewel het gebruik van houten bureaustoelen minder gebruikelijk is geworden, worden ze nog steeds geproduceerd. Ze kunnen een natuurlijke warmte en charme toevoegen aan de kantoorinrichting.

Houten kantoorstoel
Een gebruikelijke houten bureaustoel van vroeger

Wat zijn de voordelen van een houten bureaustoel?

De voordelen van een houten bureaustoel zijn de esthetische uitstraling, de duurzaamheid van het hout en de mogelijke milieuvriendelijkheid.

 • Esthetische uitstraling: Houten bureaustoelen stralen elegantie en vakmanschap uit, waardoor ze geschikt zijn voor traditionele of klassieke kantooromgevingen.
 • Duurzaamheid: Houten bureaustoelen zijn over het algemeen stevig en kunnen lang meegaan.
 • Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare en natuurlijke grondstof, waardoor houten bureaustoelen een milieuvriendelijke keuze kunnen zijn.

Wat zijn de nadelen van een houten bureaustoel?

De nadelen van een houten bureaustoel bestaan uit de beperkte ergonomische functies en de schadegevoeligheid.

 • Beperkte ergonomische functies: Houten bureaustoelen bieden vaak beperkte ergonomische aanpassingsmogelijkheden, wat invloed kan hebben op het comfort tijdens langdurig zitten.
 • Gevoeligheid voor beschadiging: Houten bureaustoelen kunnen gevoelig zijn voor krassen, deuken of andere beschadigingen.

Wanneer kiest u een houten bureaustoel?

Een houten bureaustoel is een goede keuze in een traditionele of klassieke kantooromgevingen waar een warme en authentieke uitstraling gewenst is.

Ook in werkomgevingen met een focus op natuurlijke materialen en duurzaamheid, is een bureaustoel van hout een goede keuze.

Wanneer is een houten bureaustoel niet geschikt?

Een houten bureaustoel is niet geschikt in situaties waar ergonomie en verstelbaarheid van stoelen van groot belang zijn, zoals in kantoren met ergonomische werkplekken of voor mensen met specifieke lichamelijke behoeften.

Ook omgevingen waar beschadiging van het hout een risico kan vormen, zoals drukke en dynamische werkplekken.

Stoffen bureaustoelen

Stoffen bekleding is sinds de jaren 50 van de vorige eeuw de norm geworden voor bureaustoelen. De stoffen bureaustoelen hebben steeds meer een luxere uitstraling gekregen. Kwaliteit van de stof is hierbij erg belangrijk.
Bij bureaustoelen wordt de kwaliteit van de stof bepaald door het aantal draadjes per cm geweven stof. Dit wordt aangeduid door een getal, Martindale genaamd. Hoe hoger dit getal hoe sterker de stof en hoe meer slijtvast deze stof is. Bij goedkope bureaustoelen wordt vaak een stof gebruikt met een te laag Martindale getal, waardoor de stof er snel gebruikt uitziet.

Kantoorstoel-stof
Een stoffen bureaustoel uit het assortiment van BenS Kantoormeubelen.

Wat zijn de voordelen van een stoffen bureaustoel?

 • Comfortabel zitcomfort: Stoffen bureaustoelen bieden een zacht en comfortabel zitvlak, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik.
 • Ontwerpmogelijkheden: Stoffen bureaustoelen hebben een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor ze kunnen worden afgestemd op verschillende kantoorstijlen.

Wat zijn de nadelen van een stoffen bureaustoel?

 • Slijtage bij lage kwaliteit stoffen: Goedkopere bureaustoelen maken vaak gebruik van stoffen van lage kwaliteit, waardoor de stof er snel versleten uitziet.

Wanneer is een stoffen bureaustoel geschikt?

Een bureaustoel van stof is uitermate geschikt voor kantooromgevingen waar comfort en veelzijdige ontwerpen gewenst zijn. Bij BenS bieden we vele bureaustoelen van stof aan, met een goede Martindale score.

Wanneer is een stoffen bureaustoel niet geschikt?

Een stoffen bureaustoel is niet geschikt in omgevingen waar gemakkelijke reiniging en onderhoud belangrijk zijn, zoals bij werkplekken met veel morsgevoelige activiteiten, bijvoorbeeld in een garage.

Mesh bureaustoelen

Mesh bureaustoelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en worden veelvuldig gebruikt in moderne kantooromgevingen. Hierbij kan mesh gebruikt worden voor alleen de rugleuning, maar ook voor de zitting. Als er gebruik is gemaakt van een hoogwaardige mesh bekleding dan blijft zo’n bureaustoel lang mooi, ook na jaren gebruik. Mesh bureaustoelen hebben een moderne uitstraling, die veel mensen mooi vinden.

Mesh kantoorstoel
Bureaustoel van mesh uit het assortiment van BenS Kantoormeubelen

Wat zijn de voordelen van een mesh bureaustoel?

 • Ademend vermogen: Mesh bekleding zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor deze stoelen koeler zijn in warme weersomstandigheden.
 • Mesh bureaustoelen zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.
 • Moderne uitstraling: Mesh bureaustoelen hebben een eigentijds en stijlvol ontwerp.

Wat zijn de nadelen van een mesh bureaustoel?

 • Beperkte zitcomfort bij lage kwaliteit mesh: Goedkopere mesh bureaustoelen kunnen minder comfortabel zijn vanwege de kwaliteit van het mesh materiaal.

Wanneer is een mesh bureaustoel een goede keuze?

Een mesh bureaustoel is een goede keuze in moderne kantooromgevingen waar een eigentijds ontwerp en ademend vermogen gewenst zijn.

In welke situaties is een mesh bureaustoel niet geschikt?

Een bureaustoel met mesh is niet geschikt in omgevingen waar extra zachte bekleding en extra ondersteuning nodig zijn, zoals bij specifieke rugklachten.

Leren bureaustoelen

Leer wordt over het algemeen alleen gebruikt voor de hele luxe bureaustoelen. Leer heeft een mooie luxe uitstraling en blijft ook altijd mooi. Daarnaast is het een ademend materiaal dat heel comfortabel aanvoelt.

Leer wordt meestal gebruikt voor de zitting, de rugleuning, de hoofdsteun en soms voor de armleuningen van bureaustoelen.

Leer biedt een comfortabele zitervaring en heeft een duurzaam karakter. Het kan dan ook een gevoel van luxe en prestige toevoegen aan de kantoorinrichting.

Lederen bureaustoel
Leren bureaustoel uit het assortiment van BenS Kantoormeubelen

Wat zijn de voordelen van een leren bureaustoel?

 • Luxe uitstraling: Leren bureaustoelen voegen een gevoel van luxe en prestige toe aan de kantoorinrichting.
 • Ademend vermogen: Leer is een ademend materiaal, waardoor het comfortabel aanvoelt.

Wat zijn de nadelen van een leren bureaustoel?

 • Hoge prijs: Leren bureaustoelen zijn over het algemeen duurder dan stoelen met andere bekledingsmaterialen.
 • Onderhoud: Leer vereist regelmatig onderhoud om de kwaliteit en duurzaamheid te behouden.

Wanneer is een leren bureaustoel een goede keuze?

Een leren bureaustoel is een goede keuze in kantoren waar comfort en luxe uitstraling belangrijk zijn en in werkplekken waar speciale aandacht wordt besteed aan ergonomie en ondersteuning.

In welke situaties is een leren bureaustoel niet geschikt?

Een leren bureaustoel is niet geschikt in omgevingen waar budgettaire beperkingen een rol spelen of in werkplekken waar gemakkelijke reiniging en onderhoud belangrijk zijn.

Kunstleer, Skai en PU

Bureaustoelen van kunstleer

Kunstleer is een synthetisch materiaal dat ontworpen is om het uiterlijk en gevoel van echt leer na te bootsen, maar dan zonder de hoge kosten en onderhoudsvereisten die verbonden zijn aan natuurlijk leer.

Wat zijn de voordelen van kunstleer?

 • Betaalbaarheid: Kunstleer is een stuk goedkoper dan echt leer, waardoor het een populaire keuze is voor budgetvriendelijke meubels.
 • Onderhoudsgemak: Kunstleer is bestand tegen vlekken en morsen, wat het een uitstekende keuze maakt voor omgevingen waar morsen waarschijnlijk is.

Wat zijn de nadelen van kunstleer?

 • Duurzaamheid: Hoewel kunstleer bestand is tegen vlekken en morsen, kan het na verloop van tijd gaan slijten of barsten, vooral bij intensief gebruik.
 • Gevoel en uiterlijk: Hoewel kunstleer is ontworpen om op leer te lijken, kan het toch een merkbaar ander gevoel en uiterlijk hebben.

Wanneer is kunstleer een goede keuze?

Kunstleer is een goede keuze voor bureaustoelen in omgevingen waar het risico op vlekken groot is, zoals in huishoudens met kinderen of in kantoren waar vaak wordt gegeten en gedronken.

In welke situaties is kunstleer niet geschikt?

Kunstleer is minder geschikt voor high-end kantoren of situaties waarin de look en feel van echt leer de voorkeur heeft.

Bureaustoelen van skai

Skai is een specifiek merk van kunstleer dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt in meubilair, waaronder bureaustoelen.

Wat zijn de voordelen van skai?

 • Duurzaamheid: Skai is een stuk goedkoper dan echt leer, terwijl het wel de uitstraling van leer kan hebben.
 • Onderhoudsgemak: Net als ander kunstleer is skai eenvoudig schoon te maken en bestand tegen vlekken.

Wat zijn de nadelen van skai?

 • Prijs: Skai is vaak duurder dan andere soorten kunstleer.
 • Gevoel en uiterlijk: Kunstleer is gevoeliger voor slijtage en houdt veel warmte vast, waardoor het broeieriger kan aanvoelen.

Wanneer is skai een goede keuze?

Skai is een goede keuze voor bureaustoelen in omgevingen die intensief worden gebruikt en waar duurzaamheid en onderhoudsgemak belangrijk zijn. Skai is geschikt wanneer u de uitstraling van leer wilt hebben, maar niet de prijs voor echt leer wilt betalen. Ook is kunstleer diervriendelijk.

In welke situaties is skai niet geschikt?

Skai is minder geschikt voor situaties waarin de look en feel van echt leer de voorkeur heeft of waarin een zeer luxe uitstraling vereist is.

Bureaustoelen van PU (Polyurethaan)

PU of polyurethaan is een soort kunstleer dat bekend staat om zijn hoge duurzaamheid en weerstand tegen vlekken, morsen en slijtage.

Wat zijn de voordelen van PU?

 • Duurzaamheid: PU is extreem slijtvast en bestand tegen morsen en vlekken. Daardoor is deze stof geschikt in omgevingen waar een bureaustoel snel vies kan worden.
 • Onderhoudsgemak: PU is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Wat zijn de nadelen van PU?

 • Ademend vermogen: PU heeft minder ademend vermogen dan echt leer, wat kan leiden tot ongemak bij langdurig zitten.
 • Gevoel en uiterlijk: Hoewel PU ontworpen is om op leer te lijken, kan het een ander gevoel en uiterlijk hebben.

Wanneer is PU een goede keuze?

PU is een goede keuze voor bureaustoelen in omgevingen waar duurzaamheid en onderhoudsgemak van groot belang zijn, zoals in garages of laboratoria.

In welke situaties is PU niet geschikt?

PU is minder geschikt voor situaties waarin een luxe uitstraling, het gevoel van echt leer, of een hoog ademend vermogen vereist zijn.

Nu het duidelijk is welke bureaustoelen voor welke situaties geschikt zijn, vraagt u zich misschien af waar u nog meer op kan letten bij de aanschaf van een bureaustoel.

Waar kunt u op letten wanneer u een nieuwe bureaustoel koopt?

Wanneer u een nieuwe bureaustoel gaat kopen spelen verschillende aspecten een cruciale rol, zoals comfort, kwaliteit en belangrijke onderdelen. Ook is het belangrijk dat u een bureaustoel koopt die past bij uw lichaamslengte, gewicht, intensiteit van gebruik en mogelijke gezondheidsklachten.

Let daarbij ook op de soorten wieltjes, of ze bij uw vloer kunnen en of u gebruik wilt maken van een hoofdsteun.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een goede bureaustoel?

Een goede ergonomische bureaustoel heeft vele gezondheidsvoordelen. Het biedt optimale ondersteuning aan de rug, nek en ledematen, vermindert belasting en rugpijn, bevordert een goede houding, verhoogt de productiviteit en verbetert de bloedcirculatie. Daarnaast vermindert het druk op gewrichten en drukpunten, draagt het bij aan welzijn en stressvermindering, biedt het comfort en verbetert het de concentratie en cognitieve prestaties. Een ergonomische stoel is een waardevolle investering voor de gezondheid en het welzijn op de werkplek.

Het goed instellen van een bureaustoel, hoe doet u dat?

Een bureaustoel goed instellen is essentieel voor een ergonomische en comfortabele zithouding. In zes stappen kunt u de juiste instellingen bereiken. Begin met het aanpassen van de zithoogte, gevolgd door de zitdiepte, rugleuning, armleuningen, de hoogte van het bureau en de mogelijkheid tot dynamisch zitten. Het goed instellen van de bureaustoel draagt bij aan het vermijden van fysieke en mentale klachten. Het biedt optimale ondersteuning, vermindert pijn en spanning, verbetert de houding en verhoogt de productiviteit. Het is een waardevolle investering voor een gezonde en comfortabele werkplek.

Wanneer voldoet een bureaustoel aan de Arbowet?

Een bureaustoel voldoet aan de Arbowet wanneer deze voldoet aan de Europese richtlijn (NEN-EN-1335) en de bureaustoel ergonomisch instelbaar is. Nog beter is het wanneer de bureaustoel voldoet aan de Nederlandse richtlijn (NPR-1813) en een BIFMA en Greenguard Gold certificaat beschikbaar heeft.

In welke materialen zijn de bureaustoelen van BenS Kantoormeubelen beschikbaar?

BenS bureaustoelen zijn beschikbaar in stof, mesh en leer. Of in een combinatie van deze stoffen. Voor wat betreft kunststof en metaal, gebruiken we alleen hoogwaardige kwaliteit, zodat u lang en zonder problemen gebruik kunt maken van onze bureaustoelen.

Contact opnemen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave

Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Houten bureaustoelen [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van een houten bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van een houten bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Wanneer kiest u een houten bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is een houten bureaustoel niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Stoffen bureaustoelen [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van een stoffen bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van een stoffen bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is een stoffen bureaustoel geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is een stoffen bureaustoel niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Mesh bureaustoelen [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van een mesh bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van een mesh bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is een mesh bureaustoel een goede keuze? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => In welke situaties is een mesh bureaustoel niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Leren bureaustoelen [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van een leren bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van een leren bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is een leren bureaustoel een goede keuze? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => In welke situaties is een leren bureaustoel niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) [4] => Array ( [id] => [text] => Kunstleer, Skai en PU [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Bureaustoelen van kunstleer [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van kunstleer? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van kunstleer? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is kunstleer een goede keuze? [sub_toc] => Array ( ) ) [4] => Array ( [id] => [text] => In welke situaties is kunstleer niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) [5] => Array ( [id] => [text] => Bureaustoelen van skai [sub_toc] => Array ( ) ) [6] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van skai? [sub_toc] => Array ( ) ) [7] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van skai? [sub_toc] => Array ( ) ) [8] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is skai een goede keuze? [sub_toc] => Array ( ) ) [9] => Array ( [id] => [text] => In welke situaties is skai niet geschikt? [sub_toc] => Array ( ) ) [10] => Array ( [id] => [text] => Bureaustoelen van PU (Polyurethaan) [sub_toc] => Array ( ) ) [11] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de voordelen van PU? [sub_toc] => Array ( ) ) [12] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de nadelen van PU? [sub_toc] => Array ( ) ) [13] => Array ( [id] => [text] => Wanneer is PU een goede keuze? [sub_toc] => Array ( ) ) [14] => Array ( [id] => [text] => In welke situaties is PU niet geschikt? [sub_toc] => Array ( [0] => Array ( [id] => [text] => Waar kunt u op letten wanneer u een nieuwe bureaustoel koopt? [sub_toc] => Array ( ) ) [1] => Array ( [id] => [text] => Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een goede bureaustoel? [sub_toc] => Array ( ) ) [2] => Array ( [id] => [text] => Het goed instellen van een bureaustoel, hoe doet u dat? [sub_toc] => Array ( ) ) [3] => Array ( [id] => [text] => Wanneer voldoet een bureaustoel aan de Arbowet? [sub_toc] => Array ( ) ) [4] => Array ( [id] => [text] => In welke materialen zijn de bureaustoelen van BenS Kantoormeubelen beschikbaar? [sub_toc] => Array ( ) ) ) ) ) ) )

Contact opnemen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde producten